1645

Senaste nytt

Eskilsgalan 2023

Nu välkomnar vi till 35-års jubileum på Elite Stadshotellet i Eskilstuna!

Lördagen den 11 november firas 35-års jubileum! Det är en stor ära och glädje att vi i år kan presentera skridskoåkaren Tomas Gustafsson som årets statyettutdelare. Tomas var den allra första att ta emot en Eskilsstatyett och året var 1988. Tomas fick statyetten som ambassadör tack vare sina framgångsrika idrottsprestationer. Inte minst i OS 1984.

I år är det dags att dela ut statyetterna nr 205-210.  Och som alla tidigare år delas ut statyetter i sex olika kategorier, Ambassadör, Föreningsliv, Kultur, Näringsliv, Omsorg och Allmänt. De sex statyetterna gjuts varje år vid anrika Herman Bergmans Konstgjuteri i Enskede. Samma gjuteri som för övrigt bland annat gjuter Guldbaggen.  Eskilsstatyetten är formgiven av framlidna konstnären Marita Norin, som var verksam i Eskilstuna vid den tid då Eskilsgalan instiftades. Marita Norin är välkänd konstnär och formgivare och har bland annat formgivit vår svenska 10-krona.

Galakvällen inleds med fördrink i festvåningen kl 18.00 och kl 19.00 sitter vi till bords i Havet. Årets konferencier är skådespelerskan och komikern Katrin Sundberg. Under kvällen delas, förutom de sex statyetterna, också ut sex stipendier ur Stiftelsen Fredrik Lindströms Minne.